Autor Subiect: Pisicile se relaxeaza pe fond muzical  (Citit de 1320 ori)

Offline Administrator

  • Administrator
  • User novice
  • *****
  • Mesaje postate: 39
  • Karma: +4/-0
    • Vezi Profilul
Pisicile se relaxeaza pe fond muzical
« : Decembrie 02, 2015, 12:34:31 p.m. »
Este unanim acceptat faptul ca muzica confera numeroase beneficii. Un organism de cercetare a indicat faptul ca aceste beneficii se extind chiar si la pacientii sub anestezie generala . Potrivit unui studiu, muzica este benefica pentru pisici in mediul chirugical. Dar nu toata muzica este benefica pisicilor, ci acestea au cele mai multe beneficii de pe urma muzicii clasice.



Autorul principal al articolului, Miguel Carreira, explica: “Muzica ambientala este mereu prezenta si este un element important in promovarea unui sentiment de bunastare intregii echipe, animalelor si proprietarilor acestora. Diferitele genuri muzicale afecteaza persoanele in mod diferit. In timpul consultatiilor am observat, de exemplu, ca cele mai multe pisici apreciaza muzica clasica, in special compozitiile lui George Handel si devin mai calme, increzatoare si tolerante in intreaga evaluare clinica. Dupa ce am citit despre influenta muzicii asupra parametrilor fiziologici la om, am decis sa pun la punct un protocol de studiu pentru a investiga daca muzica ar putea avea efecte fiziologice asupra pacientilor mei in timpul operatiilor”.

Clinicienii au studiat 12 pisici de sex feminin supuse unor interventii chirurgicale pentru sterilizare si au inregistrat rata lor respiratorie si diametrul pupilei la diferite puncte pentru a evalua profunzimea anesteziei. Pisicile, carora le-au fost puse casti, au fost intai supuse la 2 minute de liniste (ca si control), urmate aleator de cate 2 minute de “Adagio pentru coarde (Opus 11)" de Barber, “Thorn" al lui Natalie Imbruglia si “Thunderstruck" a lui AC/DC.
Rezultatele au aratat ca pisicile erau intr-o stare mai relaxata (determinata prin valorile mai mici ale frecventei respiratorii si diametrul pupilei) sub influenta muzicii clasice, la muzica pop producand valori intermediare. Prin contrast, muzica heavy metal a produs cele mai ridicate valori, indicand o situatie mai stresanta.

Citeste restul articolului aici: http://goo.gl/xrPb0C

In urma acestui studiu, Cabinetul Veterinar World Wide Vets va monta in sala de Chirurgie sisteme audio, si va difuza muzica clasica - pentru noi este importanta bunastarea animalului, chiar si in cele mai mici detalii!  :-*

Pozele sunt afisate doar vizitatorilor inregistrati
Echipa  WORLD WIDE VETS - Cabinet Veterinar
str. Vladeasa, nr. 9 A, (in spatele Scolii nr. 59, langa terenul de tenis)
sector 6, Bucuresti
T: 021 49 00 361
M: 0766 285 423
W: www.worldwidevets.ro
E: contact@worldwidevets.ro