Autor Subiect: O noua metoda de vaccinare poate reduce aparitia cancerului felin  (Citit de 1360 ori)

Offline Administrator

  • Administrator
  • User novice
  • *****
  • Mesaje postate: 39
  • Karma: +4/-0
    • Vezi Profilul
O noua metoda de vaccinare poate reduce aparitia cancerului felin
« : Noiembrie 17, 2015, 11:06:18 a.m. »
O alternativa la un protocol de vaccinare larg acceptat ar putea muta, literalmente, acul pentru tratamentul cancerului la feline, spun cercetatorii de la Universitatea din Florida.

”Una la fiecare 10.000 pisici vaccinate impotriva bolilor infectioase pot dezvolta cancer in locul de injectare al vaccinului”, a declarat Julie Levy, DVM Ph.D., profesor la Maddie Medicine Shelter de la Universitatea din Florida, Colegiul de Medicina Veterinara.

”Este important ca pisicile sa fie vaccinate, pentru ca moartea de la aceste infectii este mult mai frecventa decat cancerul, dar, din pacate, aceasta complicatie este una care afecteaza mii de pisici in fiecare an in America”.

Atunci cand se administreaza vaccinuri, medicii veterinari americani urmeaza recomandarile actuale ale Asociatiei Practicienilor pe Feline, injectand pisicile mai jos de cot sau de articulatia genunchiului, in membru. Acest protocol se bazeaza pe intelegerea ca cel mai eficient tratament pentru cancerul care apare langa locurile de vaccinat este interventia chirurgicala radicala - amputarea unui membru.

Dar, intr-un raport publicat in luna octombrie in Jurnalul de Medicina si Chirurgie Felina, Levy, impreuna cu o echipa de experti in boli infectioase si vaccinologie au raportat ca vaccinarea in varful cozii pisicii pare a fi la fel de eficace ca vaccinurile administrate in locurile traditionale.

Citeste restul articolului aici: http://goo.gl/y82pwM

Desi aceste statistici si studii s-au facut doar in S.U.A., din experienta noastra, din pacate, ne confruntam si in Romania cu rare cazuri de cancer la locul injectiei. Aceste cazuri nu pot fi prevazute sau prevenite, din nefericire.

Insa, aceasta noua metoda, injectia in vârful cozii, momentan experimentala, este o noua sansa!
Asteptam cu interes si urmarim indeaproape evolutia acestor studii, si imediat ce vom avea rezultate concludente, ne vom specializa in aceasta metoda, atat pentru Dvs cat si pentru prietenul felin.
« Ultima Modificare: Noiembrie 17, 2015, 11:03:03 p.m. de Administrator »
Echipa  WORLD WIDE VETS - Cabinet Veterinar
str. Vladeasa, nr. 9 A, (in spatele Scolii nr. 59, langa terenul de tenis)
sector 6, Bucuresti
T: 021 49 00 361
M: 0766 285 423
W: www.worldwidevets.ro
E: contact@worldwidevets.ro