Autor Subiect: Dresaj nevoi fiziologice  (Citit de 1361 ori)

rxxysh

  • Vizitator
Dresaj nevoi fiziologice
« : Octombrie 26, 2015, 11:21:57 p.m. »
Buna seara, am un Cane Corso de 3 luni pe care abia l-am luat. As vrea sa stiu care este cea mai de succes metoda pentru a o invata sa isi faca nevoile afara. Mentionez ca va incepe dresajul in curand si va deveni caine utilitar pentru un copil, asa ca as vrea sa invete cat mai repede ca sa avansam. Eu stau cu ea tot timpul asa ca o pot scoate afara din ora in ora, daca e nevoie. Multumesc!

Offline Administrator

  • Administrator
  • User novice
  • *****
  • Mesaje postate: 39
  • Karma: +4/-0
    • Vezi Profilul
Re: Dresaj nevoi fiziologice
« Răspuns #1 : Octombrie 28, 2015, 03:54:50 p.m. »
Buna rxxysh!

Incepem prin a te felicita pentru noul membru al familiei!

In primul rand, pentru a putea scoate animalutul afara, trebuie sa aiba toate vaccinurile.
Avand doar 3 luni, este foarte expus la boli infectiioase cum ar fi parvoviroza sau maladia carre - deci momentan stam in casa.

Astfel, pentru a invata puiutul unde are voie sa faca in casa, iti recomandam achizitionarea unor covorase absorbante, de la orice petshop. Insa, atentie! De fiecare data cand isi face nevoile pe covoras va primii "BRAVO!" spus pe un ton cald si entuziast, si o mica recompensa, astfel se va invata sa faca numai acolo. Iar cand va face in alta parte, trebuie sa-i faci o mica mustrare. Nu o lovi cu palma sau cu ziarul, ci cearta-o.
Cearta trebuie sa fie astfel: o pui langa locul unde a urinat, ii captezi atentia, gesticulezi cu degetul aratator spre ea, si spui "Fui!" pe un ton ridicat si raspicat, aratand cand inspre ea, cand inspre locul unde a facut. Nu trebuie sa folosesti "NU!" sau "NU AI VOIE" pentru ca aceste cuvinte nu fac parte din comenzile de dresaj. De asemenea, nici nu purta discutii cu ea, "De ce ai facut acolo?" "Stii ca nu ai voie" "Chiar vrei sa ma enervezi?"  :) , nu are sens si nu va intelege nimic saraca. Doar "Fui!"

Dupa ce iese din perioada critica (adica intre nastere si finalul schemei de vaccinare completa), putem incepe dresajul afara.
Cel mai bine ar fi sa o scoateti afara imediat dupa ce s a trezit si la 30 minute dupa fiecare masa. La inceput va fi prea ocupata cu explorarea mediul exterior si nu isi va face nevoile. Nu dispera!  :-[ Incet, dar sigur, va invata ca nu e bine sa faca in casa. Va recomandam ridicarea covorasului absorbabil dupa primele zile de iesit afara. Ca si la inceput cand a invatat sa faca pe covoras, de fiecare data cand va face afara va primii un "BRAVO!" si o recompensa.

In final, nu uita: cu rabdare, calm si repetarea acelorasi comenzi, ea va intelege si va face numai afara. Suna-ne pentru intrebari.
Oricum, chiar si daca toate merg struna, suna-ne oricum sa ne ti la curent.

Echipa World Wide Vets!

Echipa  WORLD WIDE VETS - Cabinet Veterinar
str. Vladeasa, nr. 9 A, (in spatele Scolii nr. 59, langa terenul de tenis)
sector 6, Bucuresti
T: 021 49 00 361
M: 0766 285 423
W: www.worldwidevets.ro
E: contact@worldwidevets.ro